рецепт сирників

Рецепт сирників (смажені і печені). Вдаються у всіх!

Маю два улюблені рецепти сирників. Вони вдаються завжди та у всіх! Можна готувати з сухого сиру і з мокрого, смажити і запікати у духовці. Вдаються дуже смачні сирники!
“Сьогодні на сніданок у мене сирники були, частину сирників запікала в духовці, – розповідає господиня Тетяна Петришина. – Маю два улюблені рецепти сирників. Вони вдаються завжди та у всіх!
У першому варіанті сир може бути трішки вологий, у другому варіанті – сухий! Я купую сир без грудочок, в міру вологий, ніколи не зціджую.
Якщо в когось є борошно семоліна, то можете його використовувати”.

Рецепт сирників. Варіант 1

  • 400 г сиру (5-9%), 1 яйце, 1-2 ст. ложки цукру (за смаком), 2 ст. ложки борошна з гіркою, пакетик ванільного цукру (10 г), цедра за смаком (я даю пасту апельсинову), дрібка солі.
Сир має бути недуже вологий. Якщо грудки великі, то розім’яти вилочкою, можна протерти через сито. Все разом змішати. Сформувати сирники, обкатати в борошні (я використовую кукурудзяне – тоді гарна скоринка на сирниках). Обсмажити в олії з двох сторін на розігрітій сковороді. Цукор завжд потрібно додавати вкінці, тоді сир не рідне від цукру.

Рецепт сирників. Варіант 2

  • 500 г сиру 5-9%, 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, 2-3 ст. ложки манки (залежить від розміру яйця та вологості сиру, у мене іде 2,5 ст. ложки), 1 п. ванільного цукру, дрібка солі.
  • Сир має бути сухий, м’який (краще віджати через марлю зайву сироватку). Буває твердими грудочками – тоді потрібно перетерти.
До сиру додати манку, яйце, сіль, залишити на 20 хв для набухання манки, додати цукор, ванільний цукор, вимішати до однорідності.
Сформувати сирники та обсмажити в розігрітій сковороді. Я формую приблизно по 50 г – для мене ідеальний розмір).
Класти сирники в розігріту сковорідку, можна додати цедру лимона/апельсина, апельсинову пасту, мак, кокосову стружку, родзинки (попередньо промити та висушити на паперовому рушничку).
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також випробувати інші рецепти сирників від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook