Сирники, як у кафе. Нарешті я знайшла ідеальний рецепт!

У мене раніше не вдавалися сирники: то замало борошна - і вони розпадалися, то забагато - і виходили "забиті" і гливкі. Нарешті я знайшла ідеальний рецепт сирників! Вони ніжні, просто тануть у роті, і чудово тримають форму!

Сирники

На 200 г кисломолочного сиру 1 невелике яйце, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка з невеликим чубком борошна, ваніль. А також борошно для панірування. Я роблю зразу на 4 порції – тобто на 800 г сиру – для сім’ї із 4 осіб.

Якщо сир вологий, то на 800 г сиру можна дати не 4, а 3 яйця, решту продуктів не змінювати, дотримуватися пропорції. Сир, яйця, цукор та ваніль змолоти погружним блендером до однорідності. Додати борошно, перемішати ложкою. У тарілку насипати борошно, брати ложкою сир (шматок завбільшки як волоський горіх у зеленій шкаралупі), класти у борошно, обваляти з усіх сторін, покрутити кульку у долонях і приплюснути, надавши форму сирника.

Я беру велику дошку, обгортаю харчовою плівкою (бо сир вологий, можуть прилипати до тарілки) і посипаю борошном. На неї викладаю готові сирники.

Смажити на олії (можна додати ложку масла – так ще смачніше) без кришки на середньому вогні. Мені сирники смакують зі сметаною та вишневим конфі. Для його приготування я розморожую вишні (0,5 л, не відціджую), додаю десь 1 ст. ложку крохмалю і трохи цукру, перемішую і доводжу до кипіння, щоб загусло. Потім охолоджую. Такі вишні можна використовувати як начинку у пироги, прошарок для торта або просто з сирниками.

Рецепт і фото Інни Семенюк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook