Якщо ви любите випічку з маком вам обов’язково сподобається цей маковий торт! Рецепт – чудовий, торт простий у приготуванні. А на вигляд і на смак – вау! Рекомендуємо приготувати такий торт на День народження або інше свято!
Маковий торт
- Форма діаметром 24 см.
- Маковий бісквіт: 6 яєць, 120 г цукру, 120 г муки, 100 г розтопленого вершкового масла, 100 г сухого меленого маку.
Білки збити з цукром до крутих піків, додати жовтки, масло, мак, акуратно вмішати просіяне борошно. Випікати 40 хв 180 градусах. Коли охолоне, маковий бісквіт розрізати на два коржі.
- Шоколадний корж: 2 яйця, 100 г цукру, 80 г муки, 30 г какао, 5 г розпушувач, 90 г гарячої води, 40 г олії.
Яйця збити з цукром, додати борошно, какао, розпушувач, добре вимішати і додати воду і олію. Випікати 25 хв при 180 градусах. Коржі можна не просочувати.
- Крем заварний: 400 г молока, 200 г цукру, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 500 г масла.
200 г молока і 200 г цукру поставити на плиту і довести до кипіння. Окремо розмішати 200 г молока, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки крохмалю. Вилити в гаряче молоко і, весь час помішуючи, довести до загустіння. Коли крем остигне, додати 500 г масла і збити. Перемазати коржі. Решту крему залишити для покриття торта, у цей крем додати 70 г меленого маку.
Рецепт і фото Галі Лилик
- Медово-маковий торт. Смачний – не те слово!
- Маковий пляцок. Простий, дешевий і смачний рецепт
Post Views: 44