Медово-маковий торт
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Форма 20Х30 см.
- Медові коржі: 100 г масла, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 2 ч. ложки соди, 2 яйця, 3 скл. борошна.
- Маковий корж: 1 скл. меленого маку, 1 скл. цукру, 1 яйце, 1 скл. сметани, 1 ст. ложка амонію, 1,5 скл. борошна.
- Крем: 0,5 л молока, 2 ст. ложки без чубка кукурудзяного крохмалю, 2 ст. ложки без чубка борошна, 150 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 300 г масла.
Медові коржі
В каструлю з товстим дном покласти масло, мед і соду, варити при слабій температурі, постійно помішуючи до коричневого кольору. Коли трохи охолоне, додати яйця, борошно. Замісити м’яке еластичне тісто, поділити на 2 частини, розкотити на пергаменті, випекти 2 коржі при температурі 180 градусів 15-20 хв.
Маковий корж
Мак змолоти, амоній розмішати з сметаною. Яйце збити з цукром, додати мак, сметану з амонієм, борошно. Все добре перемішати, тісто має бути, як густа сметана, вилити в форму, застелену пергаментом, випікати при температурі 180 градусів 20 хв.
Крем
Борошно, крохмаль, цукор, ванільний цукор, перемішати до однорідності. Молоко довести до кипіння та тонкою цівкою додавати попередню масу, варити при слабкій температурі до загустіння, остудити, накривши плівкою в контакт, до кімнатної температури.
Масло кімнатної температури збити, додати в три етапи заварну масу, збити до пухкої маси.
Зібрати торт
Медовий корж+крем+маковий корж+крем+медовий корж, верх змастити кремом, прикрасити за своїм бажанням.
Валентини Кузьмової. Готувала і фотографувала Магдалина Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 60