Яку електричну духовку вибрати для квартири

Перш ніж купити електричну духовку, необхідно розібратися з критеріями вибору.

Електрична духовка у квартирі значно розширює можливості в приготуванні кулінарних шедеврів. Але неправильно підібрана модель може не вписатися в кухню та розчарувати можливостями. І питання полягає не лише в тому, вбудована це модель чи самостійна (мобільна). Існує багато чинників, від яких залежить функціональність приладу. То ж перш ніж придбати такий девайс, необхідно розібратися з критеріями вибору.

Об’єм – фактор, що визначає розмір страви

Коли обираєте духовку для приготування смачних страв великій сім’ї, запікання качки чи індички, не має сенсу розглядати варіанти менш як 30 літрів. А от для приготування сніданків на дві людини достатньо моделей на 10–15 літрів. В цілому, розділяють такі типи духових шаф:

  • Міні – до 31 л. Це практичний вибір для приготування їжі в невеликому об’ємі.
  • Міді – 31–52 л. Як правило, такі варіанти вибирають сім’ї з 4 осіб.
  • Максі – від 52 л. Ці моделі підходять великим сім’ям або тим кухарям, що готують переважно в духовці.

Внутрішнє покриття – основа в догляді за духовкою

Від матеріалу внутрішнього покриття залежить легкість догляду та чистки. Які б смачні страви не готувалися в духовці, мити її треба завжди. І внутрішнє її оздоблення або допоможе хазяйці у цій справі, або ж навпаки – ускладнить роботу. Виробники застосовують кілька видів матеріалів для внутрішнього покриття:

  • Нержавіюча сталь. Використовується для кухонних девайсів бюджетного класу. Для них необхідно придбати ефективні мийні засоби з відсутністю абразивних часток
  • Термостійка емаль. Має симпатичний зовнішній вигляд, досить невибаглива в догляді.
  • Антипригарне покриття. Воно вважається найлегшим у догляді.

Тип управління – індивідуальна зручність користувача

Існує три типи управління:

  • механічний;
  • електронний;
  • сенсорний.

Немає кращого чи гіршого виду. Є найбільш зручний для користувача. Якщо звикли до простих та надійних регуляторів – вибирайте механічний. Якщо бажаєте самостійно контролювати кожну складову встановленої програми – до вашої уваги сенсорний тип. Для максимального задоволення «домашніх» шеф-кухарів деякі електричні духовки оснащені комбінованим управлінням.

Додаткові функції – розширені кулінарні можливості

Не варто додаткові функції розглядати як непотрібні забаганки. Вони полегшують роботу кухаря. Серед найбільш поширених можна виділити:

  • розморожування – забезпечує помірне розморожування продуктів зі збереженням усіх корисних властивостей;
  • захист від дітей – гарантує безпеку для малечі під час приготування їжі;
  • підтримання температурного режиму – тримає готову страву в потрібному тепловому стані деякий час;
  • програмування рецептів – автоматично задає необхідний режим та температуру приготування страви, що готується найчастіше.

То ж уважно знайомтеся з моделями, аби вибрати найбільш відповідну усім кулінарним запитам. 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook