Листкове тісто — справжній рятівник на кухні для тих, хто хоче швидко приготувати смачну випічку без зайвих зусиль. Завдяки готовим продуктам, ви можете насолоджуватися круасанами, піцою або навіть десертами всього за кілька хвилин. Але щоб випічка вийшла ідеальною, важливо правильно вибрати тісто в магазині. Адже навіть у готовому вигляді воно потребує уваги до деталей.
Як вибрати заморожене листкове тісто
- Подивіться, який встановлено температурний режим у морозильній камері. Температура не має опускатися нижче як -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від трьох до 12 місяців.
- Якщо температурний режим постійно міняється – це негативно впливає на якість продукту. А коли тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про пишну випічку можна забути.
- Упаковка (найімовірніше, поліетиленовий пакет) має бути герметичною.
- Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто має бути дуже твердим, недеформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.
- На пластинах тіста не повинно бути темних плям.
- Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.
- Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні вирізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.
- Для випікання коржів для торта ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин.
- Якщо виробник задля економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься.
- Виробники, уважні до своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.
- У складі дріжджового тіста мають бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі є молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом Е у якісному продукті не має бути.
- Що більше у тісті шарів, то смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.
Знаючи ці нюанси, ви зможете вибрати не тільки зручне, але й якісне листкове тісто, яке зробить вашу випічку бездоганною, навіть якщо часу на приготування небагато.
Спробуйте приготувати:
- “Слойка” без заморочок. Найпростіший рецепт листкового тіста для “Наполеону”, який я будь-коли бачила
- Листкове тісто за 10 хвилин. І для торта, і для печива і для конвертиків!
Post Views: 534