як вибрати листкове тісто

Випічка за 5 хвилин: як вибрати листкове тісто

Випічку з готового листкового тіста можна приготувати буквально за п'ять хвилин. Вибираючи тісто у магазині, треба звернути увагу на деякі нюанси.
  • Подивіться, який встановлено температурний режим у морозильній камері. Температура не має опускатися нижче як -18 °С. У таких умовах тісто може зберігатися від трьох до 12 місяців.
  • Якщо температурний режим постійно міняється – це негативно впливає на якість продукту. А коли тісто піддавалося повторному заморожуванню, то про пишну випічку можна забути.
  • Упаковка (найімовірніше, поліетиленовий пакет) має бути герметичною.
  • Доторкніться до упаковки, проведіть по ній рукою. Тісто має бути дуже твердим, недеформованим. Якщо відчуваються здуття або зміни форми тіста, це означає, що тісто розморожували, а потім повторно заморожували. Бажано, щоб воно перекочувалося в упаковці з місця на місце і не прилипало у кутках.
  • На пластинах тіста не повинно бути темних плям.
  • Якісне тісто має шорсткувату поверхню, а колір його може варіюватися від блідо-сірого до ясно-жовтого.
  • Листкове тісто може бути як дріжджовим, так і бездріжджовим. Простотою у приготуванні вирізняється дріжджове тісто. Воно ніжніше за структурою та м’якіше. З дріжджового тіста виходять дуже смачні круасани.
  • Для випікання коржів для торта ідеально підійде бездріжджове тісто, головним інгредієнтом якого є маргарин.
  • Якщо виробник задля економії замінить маргарин рослинними жирами, випічка у духовці не підніметься.
  • Виробники, уважні до своїх покупців, на упаковці пишуть, як правильно поводитися з тістом і які вироби можна з цього тіста випікати.
  • У складі дріжджового тіста мають бути пшеничне борошно вищого сорту, вода, маргарин, кислота лимонна харчова та сіль. Добре, якщо у складі є молоко і яєчний порошок. А ось штучних барвників, ароматизаторів, ідентичних натуральним, а також добавок з індексом Е у якісному продукті не має бути.
  • Що більше у тісті шарів, то смачнішою буде випічка. Тому, вибираючи тісто, варто пошукати на упаковці напис, що вказує на кількість шарів у напівфабрикаті. Гарний показник шаруватості для дріжджового тіста – 48, а для бездріжджового – 256.

Спробуйте приготувати:

  1. “Слойка” без заморочок. Найпростіший рецепт листкового тіста для “Наполеону”, який я будь-коли бачила
  2. Листкове тісто за 10 хвилин. І для торта, і для печива і для конвертиків!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook