Листкове тісто за 10 хвилин. І для торта, і для печива і для конвертиків!

Таке тісто можна тримати в морозилці про запас, а при необхідності дістати, розморозити в холодильнику і готувати різну випічку.

Листкове тісто за 10 хвилин

600-650 г борошна (просіяти), 200 мл крижаної води, 300-360 г масла або маргарину, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки цукру. 

Борошно попередньо потрібно просіяти в посудину. Охолоджене масло крупно натерти і перетерти з борошном руками до крихти. До крижаної води додати сіль, цукор і перемішати. Потім з’єднати рідку суміш з просіяним борошном і замісити тісто руками швидко, щоб масло не почало танути. За консистенцією тісто не повинно бути сильно тугим, а навпаки еластичне, м’яке і злегка липнути до рук. Тісто зробити в формі цегли, покласти  в пакет і в холодильник на 1 год. Дістати з холодильника, розкотити в прямокутник, скласти на три частини, накрити плівкою і поставити в холодильник на 30 хв. Через 30 хв тісто готове до приготування.

Рецепт і фото Лілії Гадач

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook