“Слойка” без заморочок. Найпростіший рецепт листкового тіста для “Наполеону”, який я будь-коли бачила

Я завжди любила торт "Наполеон". Але тільки від однієї думки, що треба возитися з листковим тістом і по сто разів його розкочувати, мене кидало у піт. Аж поки колега не сказала "Не мучся!" і дала свій рецепт. Тепер листкове тісто я замішую за лічені хвилини!

Листкове тісто для “Наполеона”

200 г маргарину, 350 г борошна, 1 яйце, 75 мл льодяної води, 1 ч. ложка оцту.

Маргарин перетерти з борошном в крихту (швидко). Змішати яйце, оцет, воду. Швиденько замісити тісто (можуть бути крихти). Поставити в холодне місце на 10 хв. Поділити тісто на 10 частин. Брати по 1 частині, решту тримати в холодильнику, розкочувати, підсипаючи борошном. Пекти при 200 ОС. 

“Наполеон” мені найбільше смакує із класичним заварним кремом. Його рецепт є тут.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook