Шокобісквіт із кавово-карамельним кремом. Торт можна їсти губами!

Рецепт - супер! Коржі виходять мегашоколадні і такі вологі, що їх не треба додатково просочувати. А торт можна їсти уже через годину після перемащування - м'якенький, аж тане в роті!

Шокобісквіт із кавово-карамельним кремом

Форма 25Х27 см. Шоколадний бісквіт: 3 яйця (білки і жовтки окремо), 90 г цукру (приблизно 3 ст. ложки), 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки олії, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложки розпушувача, 70 г борошна (приблизно 2 ст. ложки), 3 ст. ложки окропу (кип’ятку).
Білки збити спершу самі або з дрібкою солі. Тоді поступово збити з цукром і ванільним цукром до стійких піків. По одному ввести жовтки і весь час збивати. Ввести олію. Додати просіяне какао, крохмаль, розпушувач і все змішати. Наостанок ввести крутий окріп (кип’яток). Все збити разом і вилити в змащену олією форму. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ОС десь 20-25 хв приблизно. Готовність перевірити дерев’яною паличкою. Таких треба спекти 3 такі коржі.
Кавово-карамельний крем: 2 ст. ложки кави (розчинної, я давала 3 стіки 3в1), 2 скл. молока (500 мл), 0,5 скл. цукру, 2 ст. л крохмалю (кукурудзяного брала), 1 яйце.
Половину молока підігріти і розчинити в ньому каву. Решту молока поставити на вогонь, додати цукор, крохмаль і яйце. Весь час мішати вінчиком. Влити сюди розчинну в молоці каву. Постійно помішуючи, варити до загустіння. Охолодити, щоб заварна маса і масло були однакової температури. 200 г масла збити до пишності і по столовій ложці додати заварний крем і весь час збивати. Тоді додати по 1 ст. ложці 3-4 ст. ложки вареного згущеного молока і збити.
Коржі змастити кремом, полити помадкою.
Рецепт і фото Іванни Луць

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook