пиріг п'ятихвилинка

Пиріг “П’ятихвилинка” – вологий та м’якенький

Пиріг "П'ятихвилинка" - один з моїх улюблених. Рецептик простий, вдалий та смачний. Можна додавати будь-які сезонні фрукти або ягоди.

У кожного є свій улюблений швидкий рецепт пирога, я поділюся рецептиком, яким користуюсь багато років. Пиріг виходить вологий та мякенький.

Пиріг “П’ятихвилинка”

  • Форма 21,5Х21,5 см.
  • 200 мл ряжанки або кефіру, 2 яйця, 150 г цукру, 90-100 мл олії, 270-300 г борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 10 г ванільного цукру, куркума на кінчику ножа.
  • А також абрикоси, черешні. Можна робити з будь-якими фруктами, ягодами.
Яйця і цукор добре збити до білої та пишної маси, влити олію і збити. Додати ванільний цукор, сіль, ряжанку, поступово всипати просіяне борошно з розпушувачем, розмішати на малих обертах до однорідної маси (консистенція густої сметани, борошном не забивати, краще менше).
Форму змазати маслом, присипати манкою, вилити тісто, зверху викласти половинки абрикос, легенько втопити в тісто. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів до золотистого кольору 35 хв. Орієнтуйтесь на свою духовку, готовність перевірити шпажкою.
Порада господині. За цим же рецептом можна спекти маленькі порційні кексики у паперових формочках. 
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти швидкої випічки:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook