кекс у мультиварці

Кекс із ягодами у мультиварці – п’ять хвилин і готово!

У мультиварці цей кекс виходить ідеальним, але можна також пекти його у духовці. Дуже простий і швидкий рецепт: на приготування йде не більше п'яти хвилин!

Кекс у мультиварці

  • 3 яйця, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 125 г масла або маргарину, 200 г сметани, 300 г борошна, 1 п. (12 г) розпушувача.
  • 300 г смородини (можна використати також порічки, аґрус, чорниці, журавлину, вишні (перемішені з ложкою крохмалю), родзинки, яблука). Можна пекти із замороженими ягодами, перед додаванням їх не розморожувати. 

Яйця збити з цукром і ваніллю до світної пишної маси. Додати розтоплене масло, сметану, збити. Додати просіяне з розпушувачем борошно, вимішати ложкою. Додати сухі помиті ягоди. Акуратно злегка перемішати, не довго!

Викласти у змащену маслом і застелену пергаментом чашу мультиварки. Пекти у режимі “Випічка” 1 год 20 хв. Орієнтуйтеся на свою мультиварку! У духовці пекти при 180 ОС 40 хв.

Коли кекс спікся до сухої зубочистки, акуратно пройти лопаткою по периметру чаші, щоб відділити кекс від стінок. Перевернути на тарілку (зручно це робити за допомогою пластикового контейнера для приготування на пару у мультиварці). Зняти пергамент, посипати цукровою пудрою.

Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Богдана Крамар

Радимо також приготувати інші пироги у мультиварці за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook