Маринований часник з буряком на зиму. Цікава та дуже смачна закуска

Маринований часник добре поєднується з першими стравами та картоплею. Ця неймовірно смачна закуска, яка сподобається всім, дуже проста в приготуванні. Рецепт страви новий, тому пропонуємо спробувати та порадувати родину.

Маринований часник з буряком на зиму

1 кг часнику, 1 буряк, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 100 мл оцту, 6 шт. чорного перцю горошком, 4 бутони гвоздики. 

Очистьте часник від шкірки. Очищений буряк наріжте півкільцями. Закип’ятіть воду та занурте часник на одну хвилину, а потім одразу покладіть його в холодну воду.

Простерилізуйте банки та покладіть в них підготовані овочі. В 1 літр води додайте спеції, доведіть до кипіння та залийте маринадом часник. Накрийте банки кришками та простерилізуйте протягом 5 хвилин. Закатайте та помістіть заготовку під ковдру до повного охолодження.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook