Солена скумбрія “Як копчена”. Соковита і гарно нарізається!

Скумбрія виходить дуже смачна: з підкопченим ароматом, хоча без рідкого диму; із золотавою шкірочкою, але без барвників. Спробуйте приготувати!

Солена скумбрія

1 заморожена скумбрія, 1 л води, 3 ст. ложки солі (без чубка), 1,5 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки сухої заварки чорного чаю, 2 жмені лушпиння від цибулі або 2 ч. ложки куркуми, жменя чорносливу.
Добре очищену і помиту рибу злегка посолити і залишити на столі. Окремо в каструлі змішати решту інгредієнтів і довести до кипіння. Дати охолонути. Рибу покласти у маринад у зручному посуді (я розрізала пластикову пляшку вздовж, зробивши “віконце”). Накрити отвір пляшки пакетом і залишити на 4 дні при кімнатній температурі (якщо боїтеся – поставте у холодильник). Зранку і ввечері рибку потрібно перевертати на інший бік, щоб вона гарно і рівномірно промаринувалася.
Рецепт і фото Оксани Копиняк, м. Болехів

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook