Рецепт торта “Рижик” з чорносливом

Торт "Рижик" - безпрограшний десерт на будь-яке свято! Тонкі медові коржі можна перемащувати сметанним або заварним кремом. А якщо любите чорнослив - обов'язково додайте!

Торт “Рижик” з чорносливом

100 г масла (або маргарину), 1 скл. цукру, 2 яйця, 3 ст. ложки меду. 
Поставити на водяну баню, помішувати, щоб розтопилося масло і розчинився цукор, зняти з бані і в гаряче додати:
1 ч. ложку соди, 1 скл. борошна,
коли трохи остигне додати решту борошна, приблизно ще 2 скл. Замісити тісто, дати йому трохи відпочити і поділити на 8 частин. Розкочувати у формі круга діаметром 22 см та випікати на пергаменті, поколовши виделкою, 6-7 хв (залежить від духовки).
Крем підійде будь-який, можна сметанковий, у мене – заварний+масло+300 г запареного і порізаного чорносливу. На торт пішло 7 коржів, один – на обсипання.
Рецепт і фото Галі Лилик

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook