Кухня Рецепти

Шоколадні ковбаски

З указаної норми продуктів, зазвичай, виходить чотири ковбаски середнього розміру. Смакує десерт з коньяком та лікером «Старий Таллінн».

21.04.2017 23:33

 

Інгредієнти:

1 пачка масла, 1 скл. цукру, 1 пачка солодких крекерів, 1 скл. посічених волоських горіхів, 1 ст. ложка горілки, 3 ст. ложки какао, 1 яйце.

Крекери поламати, висипати в миску й змішати з горіхами. Наготувати розрізані целофанові торбинки, у які викладатимете готову масу, та кольорові нитки, якими зав’язуватимете ковбаски. Збити яйце і 2 ст. ложки цукру.

Далі – найголовніше таїнство: в алюмінієву каструльку викладаємо м’яке масло, додаємо цукор і какао, ставимо на невеличкий вогонь. Коли маса стане однорідною, додаємо горілку, через півхвилини, помішуючи, тоненькою цівкою вливаємо яйце. Ще хвилину проварюємо й висипаємо крекер із горіхами.

Викладаємо на целофан по 3 ст. ложки трохи схололої маси, скручуємо рулетиком і зв’язуємо з обох боків. Бажано, аби хтось один накладав суміш, а згодом зав’язував ковбаски, другий скручував смаколики. Зазвичай виходить чотири ковбаски. Викладаємо на деко і виносимо на холод хоча б на добу.