Лимонні кекси. Тісто наче пух, їх миттєво розмітають з тарілки

Тісто готується дуже швидко. Кекси м'які, повітряні. Просто тануть в роті. 

Лимонні кекси

2 яйця, 150 г цукру, 60 г вершкового масла, 60 г олії, 130 г кефіру, +/- 250 г пшеничного борошна, 30 г лимонного соку (3-4 ст. ложки), цедра 1 лимона, 7 г харчової соди (1 ч. ложка), 1/3 ч. ложки солі, ваніль, 150 г смородини. 

Розігріти духовку до 180 градусів. Змішати масло, цукор, сіль. Збити усе міксером дві хвилини. Додати олію і збивати ще хвилину. Додати яйця, перемішати. Збити знову. Натерти в тісто цедру одного лимона і лимонний сік. Додати кефір, борошно, соду, ваніль і перемішати. Можна додати будь-які ягоди. Але перед тим перемішати їх з крохмалем, і лише тоді додати в тісто. Також можна додавати в тісто мак та родзинки. Викласти у форми. Випікати 20 хвилин. Вкінці можна посипати їх пудрою.

Пекла і фотографувала Оксана Ющук 

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook