Рецепт дуже смачних еклерів. Дуже ніжне тісто і чудовий крем!

Ці еклери ну дуже смачні! Тісто ніжніше ніжного, а крем - казка! До речі, начиняти їх можна не тільки солодким кремом, а й солоними паштетами, крем-сиром або салатами.

Рецепт дуже смачних еклерів

Тісто

Тісто: 125 г молока, 125 г води, 100 г масла, 1 ч. ложка цукру, ваніль, дрібка солі, 150 г борошна, 4-5 яєць (якщо великі, то 4).
У каструльці із товстим дном нагріти молоко, воду, масло, цукор до розчинення масла і майже до кипіння. Тоді одним рухом всипати все просіяне борошно, добре розмішувати дерев’яною лопаткою, поки тісто не завариться і не стане однорідним колобком. Перекинути в глибоку тарілку. Зачекати 2 хв і вмішувати яйця (по одному). Коли тісто зрідло і стало однорідним, і якщо з лопатки воно повільно спадає утворюючи трикутник – готово. Якщо такого нема, вмішати ще 0,5 або ціле яйце.
Готову масу помістити в кондитерський мішок і на застеленому пергаментом деку відсаджувати еклери (подовгасті чи круглі). Випікати у розігрітій духовці до 200 ОС 18-20 хвилин. Відкрити і закрити двері (буквально на 1 с, щоб випустити зайву вологу). Тоді зменшити температуру на 180 ОС і пекти ще 20 хв. Дивіться по власній духовці. Вони мають бути гарного золотавого кольору. Дати остигнути в духовці.
Наповнювати кремом після повного охолодження. Можна заварним кремом, крем-чізом чи навіть солоними начинками. Якщо нема кондитерської торбинки, то можна скрутити у конус пергаментний папір або взяти щільний пакет замість мішка. З порції виходить 10 еклерів.

Крем 1

У мене з маскарпоне з вершками: 250 г маскарпоне, 100 г вершків 36%, пудра за смаком.
Всі інгредієнти для крему мають бути добре охолоджені. Все разом збити міксером до густої маси. Якщо любите не дуже густий крем, то додайте ще вершків.

Крем 2

Ще може бути заварний крем: 0,5 л молока, 1 п. ванільного пудингу, 3-4 ст. ложки цукру, 1 яйце, 50 г масла.
400 мл молока довести до кипіння, тоді влити суміш: пудинг, цукор, 1 яйце і 100 мл молока. Постійно помішувати до загустіння маси. Вкінці дати масло. Вистудити, накривши плівкою в контакт. Потім начиняти еклерчики).
Рецепт і фото Надії Бутин
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook