Класичний крем “Шарлотт” для тортів, еклерів, трубочок, капкейків та інших деретів

Крем "Шарлотт" – один із класичних кремів, які використовують для приготування багатьох десертів. Цей крем виходить пишний, глянцевий, дуже ароматний! Він гарно тримає форму, тому ним можна як начиняти, так і прикрашати десерти. До речі, саме цей крем у "Київському торті"!

150 мл молока, 1 яйце, 150 г цукру, 225 г масла, 1 ст. ложка коньяку, дрібка солі, ваніль.

У каструльці з товстим дном збити яйце, сіль, ваніль, цукор, молоко, поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи, варити хвилин 10 (крем дещо гусне, але залишається досить рідким). Перелити у миску, накрити харчовою плівкою до повного охолодження (до кімнатної температури). Масло кімнатної температури збити до пухкості, ввести по ложці заварний крем, насамкінець додати коньяк.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook