Як стати затятим “макаронником”?

Популярність італійської кухні в усьому світі викликана великою кількістю всіляких продуктів і їх оригінальним поєднанням у стравах.

Італійська кухня міцно асоціюється у більшості людей з піцою і спагетті, і це дійсно коронні страви італійської кухні. Але для гурманів італійська кухня відкриває масу всіляких ласощів.

Популярність італійської кухні в усьому світі викликана великою кількістю всіляких продуктів і їх оригінальним поєднанням у стравах. Але все-таки незмінним компонентом більшості страв є паста, недарма італійців жартома називають іноді «макаронниками». Назва «паста» включає в себе все різноманіття макаронних виробів всіх форм, розмірів і навіть кольорів. Пасту додають в перші і другі страви, їх подають зі всілякими соусами і підливами, з овочами, м’ясом і рибою, і навіть начиняють велику пасту, так звані каннеллоні різними начинками і запікають або відварюють. Однією з різновидів страв з пасти можна назвати лазанью, яка все впевненіше стає улюбленою стравою тих, хто її вже покуштував. Це своєрідна запіканка з м’яса, сиру, соусу.

Після пасти можна назвати ще один продукт, який традиційно додається до більшості італійських страв і який є невід’ємною частиною італійської кухні. Це сир пармезан. Цей сир витримується в підвалах не менше двох років, від чого він стає сухим і ламким. Після такої витримки він може зберігатися тривалий час, не втрачаючи своїх якостей і завжди бути під рукою, щоб натерти його і приправити будь-яку страву.

Для італійської кухні властиве вживання, крім макаронів, ще й рису, який готують зі всілякими спеціями і різними добавками, в результаті чого виходить страва, що чимось нагадує плов і має назву «різотто». Різотто не менш популярне у всьому світі, ніж піца або паста і займає гідне місце серед інших традиційних страв італійської кухні.

Але, говорячи про особливості італійської кухні, не можна не згадати про десерт. Він теж досить своєрідний у цій країні. Італійці люблять солодке і завершенням трапези часто бувають всілякі солодощі. Найбільш популярним на сьогоднішній день можна назвати десерт «Тірамісу», який є апофеозом італійського вишуканості в кухні. Родзинкою цього рецепту є вершковий сир Маскарпоне, який надає десерту неповторного смаку, а сама страва має властивість бадьорити завдяки міцній каві в його складі.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook