Кабачкові чебуреки (пиріжки)
- 1 кабачок (500-600 г), 1 яйце, 4 ст. ложки борошна, сіль, перець, 1 ст. ложка сметани, 1 цибулина невеличка, 1 морквина, зелень, зубець часнику, розпушувач на кінчику ножа.
- Начинка: 300 г фаршу, 1 цибулина, 1 морквина, 0,5 ч. ложки гірчиці, зелень, сіль, перець, приправи.
Спочатку приготувати начинку: цибулю нарізати, моркву натерти на середній тертці, злегка обсмажити, додати фарш, сіль, перець, приправи до смаку, тушкувати до готовності, вкінці додати гірчицю. У готову начинку долати нарізану зелену цибулю/зелень.
Кабачок натерти на грубій тертці, посолити та залишити на 5-10 х, віджати руками зайвий сік. Додати натерту моркву на середній тертці, цибулю натерту, додати яйце, борошно з розпушувачем, перець, сіль, зелень.
Смажити на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії на маленькому вогні. Викладати ложкою та розрівняти, формуючи круглу паляничку потрібного діаметру, більшу/меншу, більші – по 3 ст.л, менші – по 2 ст. ложки. Смажити під кришкою до золотистого кольору. Тоді на один бік викласти фарш, накрити іншою стороною. Смажити ще 1-2 хв з кожного боку під кришкою. За бажання можна додати тертий сир в начинку, посипати поверх фаршу.
- Соус: сметана, дрібно нарізана зелень, часник через прес, дрібненько нарізаний солений огірочок.
Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:
- Найкраще тісто для вареників та чебуреків – заварне
- Кабачки смачніші за м’ясо: вісім рецептів з кабачків
Post Views: 30