Пиріжки-завиванці “Сінабони” з горіхами і кокосом

Мої діти вплітають за вечір подвійну порцію пиріжків сінабонів. Готую і традиційні з цукром та корицею, та незвичайні - з горіхами і кокосом.

Пиріжки-завиванці “Сінабони” з горіхами і кокосом

1 скл. теплого молока, 50 г дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 3 ст. ложки борошна. Перемішати, поставити в тепле місце на 10 хв. Додати ще трішки цукру, ваніль, 2 яйця, 100 г розтопленого масла, 500-600 г борошна і замісити тісто. Залишити у теплому місці, щоб підійшло.
Коли тісто підросте розкотити в прямокутник не дуже грубо. Розкочене тісто змастити маслом (кімнатної температури). Посипати сумішшю кориці та цукру або цукру, посічених горіхів і кокосової стружки. Скрутити в рулет і порізати шматочками завтовшки 2-3 см.
Край кожної булочки підгорнути підниз, щоб вона не розкрутилася, викласти на деко, застелене пергаментом. Накрити рушником і залишити на 20 хв, щоб ще трішки підросли. Запекти при 180 ОС приблизно 20-25 хв і зразу полити заливкою.
Заливка: сир маскарпоне або звичайний сир змішати з пудрою і додати і трішки молока 20-30 г (залежить від кількості сиру), збити до однорідності. Полити одразу на ще гарячі булочки.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook