Горіховий торт майже без борошна
Для тіста: 1 ч. ложка борошна, 150 г волоських горіхів, 150 г цукру, 4 білка, дрібка солі і лимонної кислоти. Для начинки: 80 + 30 + 5 г темного шоколаду, 1 ст. ложка цукрової пудри, 300 мл жирних вершків для збивання.
- Волоські горіхи підсушити на сухій сковороді і потовкти, досить дрібно, але не борошно.
- Збити білки з дрібкою солі і лимонної кислоти (можна кілька крапельок лимонного соку, а можна і без нього). Поступово додати цукор і збивати до твердих піків.
- Додати борошно, горіхи, перемішати до однорідності.
- З пергаменту вирізати 6 кіл 18 см діаметром. Кожне коло присипати борошном і розмазати тісто на кожне коло. Випікати в заздалегідь розігрітій до 220 С духовці кожен корж 5 хвилин. Діставши з духовки дати трохи охолонути і за допомогою широкої лопатки відокремити корж від паперу. Потрібно дуже обережно відокремлювати, тому що коржі дуже ламаються. Але якщо таке станеться не переживайте, складіть їх як пазл.
- Розтопити 80 г темного шоколаду на водяній бані до рідкого стану. 5 коржів змастити шоколадом за допомогою пензлика, шостий залишити без шоколаду. Дати при кімнатній температурі охолонути.
- Для крему: збити жирні вершки, додати 1 ст. ложку цукрової пудри. Збити. В окрему миску відкласти 4 ст. ложки вершків. У вершки додати 30 г тертого шоколаду, перемішати.
- Зібирати торт. На кожен корж намазати збиті вершки з шоколадом, зверху накрити нічим не змазаним коржем.
- Торт весь обмазати збитими вершками без шоколаду. Зверху посипати торт крупно натертим темним шоколадом. Поставити в холодильник. Дати постояти кілька годин.