Горіхове печиво
Тісто: 250 мл кефіру, 0,5 ч. ложки соди, щіпка солі, 2 ст. ложки цукру, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 500 г борошна. Начинка: 50 г масла, 100 г борошна, 80 г цукру (можна більше), 50 г горіхів.
Для тіста: в теплий кефір додати соду, добре розмішати, згодом сіль, цукор, яйце, розтоплене тепле вершкове масло, частинами борошно. Замісити тісто і залишити його в холодильнику на 30 хв.
Для начинки: масло перетерти в крихти з борошном, додати подрібнені до розміру гречаної крупи горіхи, перемішати.
Розкотити тісто тонко, посипати борошняно-горіховою начинкою, зверху рівномірно присипати цукром, згорнути тісто рулетом, порізати на невеликі сегменти, можна змастити яйцем і присипати кунжутом, горіхами і т.д. Форма – деко від духовки, змащене вершковим маслом і присипане борошном або пергаментний папір. Випікати 25-30 хв при 180 °С до золотавого кольору.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати: