шоколадний торт з безе

Шоколадний торт з хрумким безе і горіхами

Цей шоколадний торт - чудове поєднання ніжного пухнастого бісквіту з какао та хрумкого безе з горіхами (як у Київському торті).

У цьому шоколадному торті чудово доповнюють одна одну дві структури: ніжний бісквіт і хрумке безе. А ще смачнючий крем!

Шоколадний торт з безе і горіхами

  • Форма 22.
  • Бісквіт: 5 яєць, 150 г цукру, 80 г борошна, 45 г какао, 30 г крохмалю.
  • Безе (з рецепту Київського торта): 120 г білків (з 4 яєць), 80 г горіхів, 130 г цукру, 30 г борошна, ванілін.
    Крем: 0,5 б. вареного згущеного молока, 300 г масла.

Для бісквіту сухі інгредієнти змішати, яйця збити з цукром до пишної стійкої маси, все акуратно перемішати. Випікати при температурі 170-180 градусів приблизно 35 хвилин.

Для безе білки збити в піну, сухі інгредієнти перемішати окремо, по трохи додавати в білки і лопаткою перемішувати. Застелити форму, змазати, випікати при 150 градусах приблизно 1,5-2 години.

Продукти для крему мають бути однакової кімнатної температури – збити.

Прикрасити торт можна за бажанням, у мене він змащений кремом і посипаний крихтами бісквіту (обрізана верхівка бісквіту).

Рецепт і фото Вікторії Шуклін

Радимо також інші перевірені рецепти шоколадного торта:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook