Кухня Рецепти

Фантастичний торт “Верховина” з трьома видами коржів: шоколадним, “слойкою” і горіховим безе

У цьому торті дуже класно поєднуються різні коржі: пишний шоколадний, “слойка” і безе з горіхами, хрумке зовні і ніжне всередині. І доповнює це тріо смачний шоколадний крем. Дуже смачний торт!

14.09.2020 17:05

Торт “Верховина”

Форма 24-26 см (можна більше, бо виходить високий)

Корж коричневий: 200 г масла або вершкового маргарину, 240 г цукру, 4 яйця, 4 ст. ложки сметани, 50 г какао, 2 ч. ложки розпушувача, 250 г борошна (я замінила 50 г борошна меленими волоськими горіхами.

Масло збила з цукром, по одному ввести яйця, сметану, тоді додати змішані і просіяні сухі інгредієнти. Пекти при 180 град, десь 30 хв. Коли охолоне, розрізати на 2 коржі.

Слойка: 125 г маргарину, 2 жовтки, 0,5 скл. сметани, 1,5 скл. борошна.

Посікти ножем маргарин з борошном, потім додати жовтки і сметану, замісити тісто і покласти в холодильник на кілька годин або на ніч. Зробити 2 коржі, поколоти вилкою перед випіканням (я брала готове листкове тісто), пекти при 180 ОС до легкого підрум’янення.

Безе з горіхами: 5 білків, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка крохмалю кукурудзяного, 1 ст. ложка оцту, 1,5-2 скл. смаженого арахісу (можна інший горіх).

Білки збити злегка, поступово всипати цукор, збити до стійкості. Насамкінець додати оцет, збити. Перемішати з крохмалем і горіхами. Пекти при 180 до затвердіння скоринки на безе (серединка не буде тверда).

Крем: 400 г масла, 1 скл. цукрової, 150 г згущеного білого молока, 3-4 ст. ложки какао, 3-4 ст. ложки коньяку або рому. 

Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою, поступово ввести згущене молоко і додати решту продуктів.

Скласти торт: темний корж, крем, слойка, крем, безе, крем, слойка, крем, коричневий корж. Зверху і з боків змастити кремом, полити шоколадом (100 г шоколаду, 30 г масла, 60-80 мл вершків (10-15%) розтопити на паровій бані).


Рецепт і фото Мирослави Полець

Спробуйте також приготувати:

Пляцок шоколадно-горіховий з яблуком. Усім раджу приготувати!

Торт-легенда “Естерхазі”. Ніжний горіховий смак вас вразить!