Торт-легенда “Естерхазі”. Ніжний горіховий смак вас вразить!

Це смаколик з Угорщини. Горіховий-прегоріховий, ніжний-преніжний. Класика світової кондитерки - торт "Естерхазі".

Торт “Естерхазі”

Коржі: 8 білків, 200 г цукру, 200 г мелених горіхів, 3 ст. ложки борошна, кориця – на кінчику ножа. 

Крем: 6 жовтків, 6 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю, 1 ст. ложка борошна, 380 мл молока, 250 г масла. 

Верх торта: 3 ст. ложки абрикосового варення, 160 г білого шоколаду, 2 ст. ложки вершків, 40 г чорного шоколаду. 

Коржі: білки збити на максимальній швидкості міксера, по трохи підсипати цукор. Має вийти густа і щільна маса. Окремо змішати горіхи з борошном і корицею. Ввести в білки горіхову суміш і акуратно перемішати лопаткою вручну. З пергаменту для випічки вирізати 6 кіл (d 22 см). Тісто розділити на 6 частин, кожну частину нанести на коло, розподілити і вирівняти за допомогою лопатки. Пекти при t 150, хвилин 15-20 до золотистого кольору (з конвекцією). Тісто треба пекти відразу, тому якщо нема такої можливості, потрібно буде робити його порційно. Папір забирати з теплих коржів. Якщо ж таки корж прилип, провести по пергаменту пензликом змоченим у воді, тоді він без проблем відходить від коржа. Відкласти коржі до повного охолодження.

Крем: жовтки збити з цукром, додати крохмаль і борошно і, збиваючи, по трохи влити молоко.
Поставити на маленький вогонь, варити до загустіння, постійно помішуючи вінчиком. Охолодити. Масло збити до білого кольору, по ложці додати заварну масу, збити пухкий однорідний крем.

Перемастити кремом коржі, крім верхнього, та боки. На верхній корж намастити абрикосове варення (зблендероване до однорідності). Розтопити на водяній бані білий шоколад з вершками і ще гарячим поступово нанести його зверху на варення. Як охолоне, розтопити чорний шоколад. З пергаменту скрутити конус, налити туди чорний шоколад, зрізати кінчик і, починаючи з центра, «намалювати» чорним шоколадом по білому спіраль. Зубочисткою одразу провести по спіралі від центра до країв, утворюючи сигменти, 8 разів. Далі в кожному сигменті провести зубочисткою від краю до центру. Утвориться візерунок – знаменита «павутинка», візитна картка цього тортика. Дати настоятися в холодильнику ніч.

Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook