Сирник з маком і вишнями “Фаворит”. Фантастичний смак!

Цей сирник надзвичайно ніжний і фантастичний на смак: на тоненькому шоколадному коржі макова, а зверху ніжна шовковиста сирна маса. А коли відкушуєш шматочок, відчуваєш кислинку вишні. І доповнює все солодка шоколадна глазур! А печеться усе в одній формі!

Сирник з маком і вишнями

Діаметр форми 26 см. Для сирної маси: 1,2 кг сиру, 6-8 яєць, 100 г масла, 60 г манки, 200 г цукру, 150 г сухого меленого маку, 100-150 г вишень (морожених або консервованих), цедра лимона, 1 п. ванільного цукру.
Для основи: 250 г борошна, 120 г масла, 1 яйце, 100 г цукру, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка розпушувача, 1-2 ст. ложки сметани. 
Для шоколадної глазурі: 4-5 ст. ложок сметани сепараторної, 2 ст. ложки какао, 1 ст. ложка цукрової пудри, 50 г масла. Все змішати ретельно і на середньому вогні довести до кипіння постійно помішуючи, не кип’ятити!
Приготування маку. Я використовувала мелений мак.Якщо брати цілий, то рекомендую його змолоти у кавомолці, а тоді вже проварювати. Мак залити крутим окропом і проварити на середньому вогні 10 хв помішуючи час від часу. Проварений мак відкинути на сито залишити, щоб стекла зайва рідина. Додати 2-3 ст. ложки цукру або ванільний цукор.
Приготування сирної маси. Сир, жовтки, цукор, манка, крохмаль, масло, ванільний цукор – все збити блендером. Збити окремо охолодженні білки з щіпкою солі до піни і обережно об’єднати за допомогою лопатки з сирною масою. Від загальної кількості сирної маси відважити 600 г сирної маси і з’єднати маком, все ретельно перемішати за допомогою вінчика.
Приготування коржа. Всі складники змішати.
Пергаментом застелити дно форми, боки змастити маслом. Викласти шоколадне тісто і за допомогою стакана рівномірно розподілити по формі. Залишити в морозилці на 30 хв. Викласти вишні (щоб не пустила сік, я її притрусила крохмалем), макову сирну масу, білу сирну масу. Випікати при температурі 180 ОС 50 хв.
Готовність сирника – це коли середина його злегка колишеться. Спечений сирник залишити остигати у вимкненій духовці. Полити охолоджений сирник шоколадною глазур’ю. Обов’язково залишити сирник на ніч у холодильнику, він тоді гарно нарізається.
Рецепт Козак Тані. Пекла і фотографувала Надія Бутин

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook