булочки

Булочки без начинки “Прощавай, фігуро!”

Рецепт смачних пухких булочок без начинки. З'їдаєш одну і хочеться ще! Гарний рецепт дріжджового тіста.

Булочки без начинки теж можуть бути смачними і навіть дуже смачними! М’якенькі, пухкенькі… Ви точно не зможете зупинитися, з’ївши хоч одну булочку! Прощавай, фігуро! Але ці булочки того варті!

Булочки без начинки “Прощавай, фігуро!”

  • Приблизно 900-950 г борошна + 100 г на підсипання, 0,5 л молока, 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 1 яйце + 1 жовток, щоб змастити булочки, а білок в тісто, 50 г свіжих пресованих дріжджів, 1 ч. ложка солі дрібної, ванільний цукор, 3 ст. ложки сметани, трішки куркуми (на кінчик чайної ложечки) для жовтого кольору – булочки будуть жовтенькі.
  • Присипка для булочок: 3 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки цукру, 30 г холодного вершкового масла – перетерти руками в крихту, поставити у холодильник, щоб не розтануло.
Розвести дріжджі в 100 г теплого молока з 1 ст. ложкою цукру, почекати до підняття шапочки. Тим часом коли будуть підходити дріжджі, збити трохи виделкою яйця з цукром. Додати ваніль. Розтопити вершкове масло і з рештою молоком додати в борошно, додати сіль, 3 ст. ложки сметани, додати дріжджі, що підійшли. Замісити тісто, не забивати борошном. Воно має бути м’якеньке. Перекласти тісто у добре змащену миску олією і обім’яти, поставити на 1 годину в тепле місце.
Коли тісто підійде, виробляти булочки, змастити жовтком + 1 ст. ложка сметани, збити виделкою і змастити. Поставити у тепле місце, щоб булочки підійшли, посипати присипкою, випікаємо в розігрітій духовці при 180 ОС приблизно 35 хв. Випікати до золотистої скоринки.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші перевірені рецепти булочок:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook