пиріг зі шпинатом

Кручений пиріг з сиром і шпинатом

Заморожене листкове тісто, трохи сиру і шпинату (свіжого або замороженого) - і у вас смачний пиріг на вечерю! Рекомендуємо приготувати!

Кручений пиріг зі шпинатом

  • 1 кг листкового бездріжджового тіста (беру “Левада” або “Лімо”), 2 яйця, 200 г сиру сулугуні, 200 г твердого сиру, 2 великі пучки шпинату або 0,5 кг замороженого, кунжут для посипання, сіль, перець. 

Шпинат помити, порізати дрібно та відварити у невеликій кількості води 2-3 хвилини. Добре відтиснути. Покласти до шпинату одне яйце, натертий сир, порізаний сулугуні. Посолити і поперчити за смаком. Вимішати.

Листкове тісто нарізати на 4 довгі смужки (хоча в деяких виробників воно вже зразу поділене на чотири частини) розкотити більше в довжину, ніж в ширину. Викласти в центрі смужок начинку та защипнути.На деко викласти пергаментний папір і, починаючи з центру, равликом викладати джгутики швом донизу. Змастити зверху жовтком та посипати кунжутом. Випікати у духовці при 220 ℃ 30 хвилин.

Рецепт і фото Надії Тимків

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook