Бісквітний рулет, який не треба скручувати гарячим! Не тріскається і не ламається!

Із рулетами буває морока: бісквіт треба гарячими скручувати, і при цьому він часто тріскається, а то й узагалі ламається. А рулет за цим рецептом взагалі не треба скручувати гарячим! Він ідеально гнеться навіть після повного охолодження! Тож рулет вдається завжди!

Із випіканням рулетів часто буває морока: бісквіт треба гарячими скручувати, і при цьому він часто тріскається, а то й узагалі ламається. А рулет за цим рецептом взагалі не треба скручувати гарячим! Він ідеально гнеться навіть після повного охолодження! Тож рулет вдається завжди! Виходить пишний і дуже ніжний. Рецепт перевірений, від господині.

Бісквітний рулет

  • Форма 24Х24 см. З цієї норми виходить два рулети.
  • Тісто: 5 яєць, 1 скл (200 мл) цукру, 5 ст. ложок води (кип’ятку), 1 скл. (200 мл) борошна, 1 п. розпушувача (18 г).

Тісто: 5 жовтків і 1скл. (200 мл) цукру збити до білої маси. Додати 5 ст. ложок води (кип’ятку), 1 скл. (200 мл) борошна, 1 п. розпушувача (18 г). Окремо з дрібкою солі збити білки і легенько ввести їх у тісто, вимішати лопаткою.

Застелити форму пергаментом (силіконізованим), влити тісто (виходить один великий корж на все деко від духовки або можна зробити два менші). Випікати при температурі 180 ОС приблизно 10-12 хв. Спечені рулети вийняти з форми, не потрібно скручувати в рушничок чи силіконовий килимок (тісто після охолодження дуже гнучке).

Коли бісквіти охолонуть, змастити будь-яким кремом і скрутити в рулет. На фото 3 рулети із 1,5 порції тіста. Використовувала до тіста жовтий харчовий барвник (сухий).

Крем для бісквітного рулету

  • Крем 1. Яблучний. 1 кг тертих яблук і цукор (до смаку) протушкувати 5-7 хв, всипати сухе желе (з будь-яким смаком), розмішати і зняти з вогню. Охолодити, змастити корж і скрутити в рулет.
  • Крем 2. Сметанковий. 400 г свіжої домашньої сепараторної сметани (холодної) збити зі 100 г цукру та 1 п. ванільного цукру.
  • Крем 3. Вершковий. 400 г холодних  вершків (більше 30%) збити з 50 г цукрової пудри та 1 п. ванільного цукру та 1 п. згущувача “Смета” (це щоб вершки не осідали).

Рецепт і фото Анни Коваль

Радимо також приготувати рулети за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook