Як мармелад: чотири рецепти густого повидла і джему з яблук

Чотири рецепти густого, як мармелад, повидла або джему з яблук, яке можна хоч ножем різати! Його можна їсти як десерт або використовувати як начинку в пироги, рогалики або рулети - не розтікається!

Повидло з яблук з оцтом “Янтарне”

Коли бачу рецепт повидла, яке треба варити 2 год, зразу пропускаю. Навіщо так довго? Я варю 30-40 хв – і виходить густий, в міру солодкий джем. Часто додаю його у пироги – не витікає. Мій рецепт дуже хороший, випробуваний роками!

  • 6 літрових банок чищених і порізаних яблук, 1 скл. води, 2 літрових банки цукру, 100 г оцту.

Усе перемішати й одразу варити у широкій каструлі 30-40 хв, помішуючи, щоб не пригоріло. Розкласти у стерильні банки, закрутити. Виходить гарний янтарний джем. Він чудово підходить для начинок у пироги: при випіканні не витікає. Рецепт Ольги Коломієць

Густе яблучне повидло

Уже багато років готую яблучне повидло тільки за цим рецептом. Воно виходить дуже густе і смачне. Ідеально підходить для перемащування рулетів. А ще його можна класти як начинку у пироги і рогалики.

  • Відро (8-10 л) чищених яблук (без шкірки і серцевини, порізаних скибочками), 4 кг цукру.

Перемішати, залишити на ніч, щоб пустили сік. Варити 2 год (яблука повністю розварюються), додати 1 скл. оцту (не хвилюйтеся, оцтом не чути!) (на бажання можна змолоти додатково блендером), проварити 30 хв і закрутити. Виходить дуже густе і смачне. Виходить 11-12 баночок по 0,5 л. Завдяки оцту повидло виходить густе і гарного бурштинового кольору. Рецепт Ольги Бараненко

яблучний джем

Яблучне повидло (ідеальна начинка для пиріжків і рогаликів )

Цей рецепт дуже простий, а повидло виходить янтарного кольору, густе і смачне, причому з будь-яких яблук! Я його потім як начинку використовую для пиріжків, пончиків, рогаликів.

  • 4 кг чищених яблук (без серцевини, можна зі шкіркою), 3 кг цукру, 1 скл. води.

Яблука порізати дольками, влити воду і варити від закипання 20 хв. Додати 1,5 кг цукру і варити ще 20 хв, можна змолоти блендером для більшої однорідності. Додати решту цукру і варити від закипання ще 20 хв. Усе, густе і смачне повидло готове! Розкласти у стерильні банки, закрутити. Рецепт Людмили Литовченко

Яблучний джем “Як мармелад” (у духовці)

Яблучний джем за цим рецептом виходить дуже густий і ніколи не пригорає, а все тому, що готую його в духовці. Мороки мінімум, а виходить дуже смачний і хоч ножем ріж!

  • 2 кг яблук, 800 г цукру, 3 ст. ложки оцту.

Яблука почистити, порізати дольками, пересипати цукром, дати оцту, залишити на ніч. Зранку поставити у добре розігріту духовку. Коли закипить, пом’яти товкачем або блендером, зняти кришку, залишити мліти у духовці зо 2 години при найменшій температурі. Розкласти у стерильні банки, закрутити. Виходить 1,5-1,7 л густого джему літра, хоч ножем ріж. Рецепт Ольги Соломки

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook