Солені огірки “Сімка”. Роблю так вже 20 років

Взимку такі огірочки хрумтять, не пересолені, не пусті всередині, а розсіл з банок не випирає назовні. Робіть - не пожалкуєте!

Солені огірки “Сімка

Огірки помити, на годин 5 залити холодною водою. Розкласти у банки із зеленню, залити розсолом.
7 склянок солі (гранчак радянський, там грамів 180 солі буде), 7 літрів води (розмішати ретельно до розчинення солі), 7 днів на теплі бродять.
Далі злити розсіл, залити чистою водою (сирою джерельною). Закрити капроновими кришками і виставити в холод. Взимку хрумтять, не пересолені, не пусті, розсіл не випирає назовні. Робіть – не пожалкуєте!
Рецепт Раїси Чубко-Кравченко

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook