карамельний медовик

Шифоновий медовик з чорносливом та горіхами. Смак – розкішний!

Цей медовик виходить дуже смачний і ніжний. Його чудово доповнює смак карамелі, горіхів і чорносливу. Рецепт - бомба!

Шифоновий медовик

  • Об’єм склянки – 250 мл, форма – 26 см. 
  • Тісто: 50 мл олії, 3 скл. борошна, 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 стл. ложки меду, 2 ч. ложки соди (не гасити). 
  • Крем: 300-400 г масла, 500 г вареного згущеного молока, чорнослив, горіхи.
Яйця збити з цукром, додати олію, соду, мед і поставити суміш на водяну баню, постійно помішуючи, до збільшення в об’ємі у 2 рази. Додати 2 скл. борошна, проварити 2-3 хв, постійно помішуючи. На стільницю висипати третю склянку борошна і вилити на нього заварену суміш і, спочатку дерев’яною ложкою, а потім руками, замісити тісто. У мене борошна пішло більше, ще десь пів склянки підсипала, щоб замісилось. Все залежить від якості борошна.
Поділити тісто на 5-6 частин. Розкочувати паляницю на посипаному борошном пергаменті, вирізати кришкою. Пекти разом з обрізками при 200 ОС десь 4-6 хв. Орієнтуєтесь по своїй духовці. Потім подрібнені обрізки використати для оздоблення торта. Так спекти всі коржі.
Масло збити і порціями додати варене згущене молоко.
Перемазати остиглі коржі та прикрасити, хто як любить. Коли перемащувала торт, на крем посипала посічені горіхи та чорнослив. Дати просочитися торту 3-4 год при кімнатній температурі потім в холодильник, або з’їсти.
В основі рецепт Інни Демчук. Готувала зі змінами і фотографувала Лілія Мацько

Спробуйте також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook