пляцок "Вишневий аромат"

Неперевершений “Вишневий аромат”. Рецепт із польського журналу

Тільки погляньте, який апетитний цей торт: двоколірні шоколадно-ванільні коржі, крем на основі вишневого соку і соковиті ягідки. Рецепт переписала з польського журналу. Тепер він один з улюблених!

Якщо ви хочете спекти торт або пляцок з неперевершеним ароматом і смаком, ми раді запропонувати вам рецепт, що беззаперечно стане перлиною вашого кулінарного репертуару – пляцок “Вишневий аромат”. Цей рецепт є справжнім втіленням кондитерського мистецтва, поєднує ніжність ванільного тіста, багатство шоколадного смаку та свіжість вишневого крему.

Використовуючи доступні інгредієнти та детально прописану технологію приготування, ви зможете створити шедевр, який прикрасить будь-який стіл і подарує незабутні смакові враження всім, хто його скуштує. Підготуйтеся до подорожі у світ десертів, де кожен шар пляцка “Вишневий аромат” розповідає свою історію, а комбінація текстур і смаків створює гармонію, що змушує серце битися швидше. Вишуканий, елегантний та неймовірно смачний – цей пляцок стане кульмінацією будь-якого застілля!

Пляцок “Вишневий аромат”

  • Форма 37×27 см.
  • Ванільне тісто: 5 яєць, 250 г цукру, 5 ст. ложок сметани, 1 ст. ложка амонію, 300 г борошна, 150 г розтопленого масла, 2 п. ванільного цукру.
Яйця збити з цукром, додати масло розтоплене, ванільний цукор, сметану розмішану з амонієм та борошно. Гарно перемішати і розділити на 3 ємкості (на три коржі). Відставити поки що і приготувати шоколадне тісто.
  • Шоколадне тісто: 5 яєць, 250 г цукру, 5 ст. ложок сметани, 230 г борошна, 3 ст. ложки какао, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, 100 г розтопленого масла. 
Робити все так, як на ванільне, тільки додати какао. Також поділити на три частини.
Взяти форму з пергаментом. На дно викласти біле тісто (одну частинку), а на біле розмастити одну частину шоколадного. Пекти при 180 ОС десь 25 хв (до сухої палички). Спекти ще 2 таких самих коржі.
  • Крем: 2 п. пудингу вишневого або таку ж кількість крохмалю (80-100 г), 500 мл соку з вишень (солодкого або додати цукор за смаком), 150-200 г цукру, 400 г масла. 
  • Вишні у власному соку 0,5 л.
Зварити сік з пудингом, цукром і залишити, щоб повністю вистигло. Збити масло, по ложці ввести пудинг.
Зібрати, посипаючи кожен шар крему вишнями. Верх полити шоколадом і прикрасити за своєю фантазією.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної

Спробуйте також приготувати:

  • Два найкращі святкові пляцки – “Жіночі примхи” і “Вишнево-горіхова слойка”
  • Замість торта – мегасмачний кекс з маком та вишнями

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook