Кухня Рецепти

Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!

Приготований за цим рецептом торт має яскравий карамельний смак. Секрет – у карамелізованому цукрі! Приготування досить просте. Коржі тонкі, але тісто м’якеньке і легко розкочується. Спробуйте приготувати, вдалий рецепт!

26.08.2020 09:49

Торт “Карамельний медовик”

Коржі: 350 г борошна, 150 г цукру, 100 г масла, 2 яйця, 60 г меду, 1 ч. ложка соди, 0,3 ч. ложки лимонної кислоти. Крем: 250 г вершків (33%), 250 г сметани, цукрова пудра, 200 г вареного згущеного молока (на бажання).

Розтопити цукор у сотейнику до золотистого кольору (не помішувати, просто нахиляти з боку в бік). Паралельно розтопити масло і мед, додати до золотистої карамелі і добре перемішати. Охолодити до 70 ОС (перелити у миску і дати приблизно 7-10 хв охолонути), додати 1/3 борошна, перемішати. Додати яйця, перемішати. Додати соду, лимонну кислоту, перемішати. Тісто спіниться і посвітлішає. Додати решту борошна і вимішати до однорідності. Тісто виходить м’яким і липким. Залишити остигати на столі 1 год. Тісто розділити на рівні шматочки (виходить приблизно 8-9 коржів по 20 см; більший розмір – менше коржів; щоб були однакові, шматочки краще зважити). Кожен тонко розкотити, наколоти виделкою, випікати в розігрітій духовці при 160 ОС 5-6 хв (не пересушіть!). Готовий корж відразу обрізати. Гарячі коржі м’які, а коли охолонуть – твердіють. Тоді їх можна складати один на один.

Для крему збити вершки з дрібкою солі до стійких піків, сметану збити з цукровою пудрою, додати збиті вершки і акуратно лопаткою перемішати. Коржі перемастити кремом, змастити кремом верх і боки торта. Обсипати крихтами і прикрасити горіхами. Поставити мінімум на 10 год у холодильник.

Рецепт Лариси Леонової