Паска вдається солодкою, повітряною, а головне – не сухою!
Паска з олександрйського тіста
Опара: 1 л молока, 1 кг цукру, 500 г масла (холодного), 10 яєць, 3 жовтки, 150 г свіжих дріжджів. тісто: 400 г родзинок, 1 ч. ложка солі, 2–3 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки коньяку, 2,5 кг борошна.
- У теплому молоці розчинити дріжджі, додати злегка збиті яйця, порізане кубиками масло, цукор, перемішати (масло може залишитися невеликими шматочками), затягнути плівкою і залишити в теплому місці на 8–12 год (на ніч).
- Додати в опару сіль, ванільний цукор, коньяк, родзинки. Зверху просіяти борошно, частинами вмішуючи його в тісто. Причому руки треба періодично змащувати олією. Вимісити м’яке, в’язке, липке тісто, трохи тугіше, ніж на оладки, але з руки порція тіста стікати не повинна. Затягнути плівкою і поставити в тепле місце на годину-півтори, поки воно не збільшиться вдвічі.
- Розкласти тісто у формочки на 1/3 об’єму, почекати, поки воно виросте до 3/4 висоти форм. Поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до готовності. Невеликі паски печуться близько 40 хв.
- Готові паски дістати з духовки, витрусити з форм і дати охолонути на решітці.
Post Views: 56