пляцок Київський

Пляцок “Київський” з безе та горіхами – то справжня смакота!

Любите "Київський торт"? Тоді пляцок "Київський" вам сподобається ще більше! У ньому два ніжні коржі, а між ними безе і багато горіхів. Не десерт, а смакота!

Чудовий рецепт пляцка, який на смак нагадує “Київський” торт – з безе та горіхами. Бомбезний пляцок “Київський”! Рекомендуємо цей рецепт!

Пляцок “Київський” з безе та горіхами

Коржі

  • Форма 25Х35 см, застелити пергаментом.
  • 5 жовтків, 1 скл. цукру, 1 скл. сметани, 2 ч. ложки амонію, 2 скл. борошна (по 200 мл).
5 жовтків розтерти з 1 скл. цукру. Окремо розвести в 1 скл. сметани 2 ч. ложки амонію, усе з’єднати, тоді додати 2 скл. борошна (по 200 мл). Розділити тісто навпіл, спекти коржі при 180-200 ОС приблизно 25 хв. Тісто, як густа сметана.

Безе

  • 5 білків збити  з 1,5 скл. цукру (200 мл) до стійкості, додати 2 ст. ложки какао. А також вафлі.
Взяти 1 п. вафель звичайних. Вафлі можна брати прямокутні або квадратні, вирізати під форму коржів – має вийти три вафельні коржі. Збиті білки розподілити на три вафлі і посипати горіхами (я даю багато, десь 0,5 л), покласти у форму і сушити в духовці приблизно 40-50 хв. Сушити три коржі одночасно.

Крем

  • 500 г масла, 0,5 л згущеного вареного молока. 
  • Заварний крем: 100 г молока, 0,5 скл. цукру, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка крохмалю.
Масло збити, додати по ложці заварну масу і потім згущене молоко.
Зібрати пляцок: корж, крем, вафлі, крем, вафлі, крем, вафлі, крем, корж.
Коли перекладаєте вафлі, повертайте безе з горіхами вниз і гарно притискайте не, боячись, що будуть тріскати. Пізніше поставити щось важке зверху, щоб гарно з’єдналися коржі і вафлі з кремом. Верх і боки покрити кремом, а також посипати подрібненими вафлями. Пляцок нехай вистоїться одну добу, можна і за два дні до свята спекти.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також інші перевірені рецепти тортів, схожих на “Київський”:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook