Мандаринові тістечка “Метелики” – ніжні, наче хмаринка

Дуже смачний десерт з ніжним йогуртовим кремом! Хочете - робіть у вигляді торта, хочете - розріжте на тістечка, і буде чудовий десерт для кенді-бару.

Мандаринові тістечка

Коржі

  • Форма 22Х32 см. Для одного коржа: 1 яйце, 90 г борошна, 60 г цукру, 70 мл молока, 50 г олії, 1 ч. ложка розпушувача (не повна), дрібка солі, ванілін (менше, ніж на кінчику ножа).
  • Для коричневого коржа – додати 10 г какао.
  • Для зеленого коржа – додати 30 г листя шпинату (у мене заморожений).
Для коричневого коржа – гарячим молоком залити какао, розмішати до однорідності, дати вистигнути.
Для зеленого коржа – листя шпинату залити крутим кип’ятком, дати постояти, злити рідину додати молоко і збити до однорідності погружним блендером.
Тепер можна готувати тісто. Змішати борошно з розпушувачем. Змішати цукор, сіль, ванілін. Яйце збити з цукром, поступово вмішати олію і ввести молоко зі шпинатом (для зеленого коржа) або молоко з какао (для коричневого коржа) тепер додати борошно та розмішати до однорідності.
Варто зауважити: борошно буває різним, а тісто має бути не густим і не ріденьким, якщо вийшло густіше додати ложку молока; якщо ріденьке – вмішати ложку борошна). Тепер до одного коржа додати какао, а до другого – шпинатне пюре.
Вилити корж у підготовлену форму (застелену пергаментом), розрівняти і випікати у розігрітій до 180 °С духовці 10-15 хв (стежте за своєю духовкою).

Крем

300 г йогурту, 500 мл вершків (33-35%), 50 г цукрової пудри, 20 г желатину, 150 мл мандаринового соку, цедра 1-2 мандаринів.
До йогурту додати цедру мандарин. У мандариновий сік всипати желатин для набухання. Приготувати дольки мандаринок (без кісточок і щоб з тоненькою шкіркою) для 12 метеликів (хоча дольки є малі і великі, тому кількість метеликів може бути різна). 1-2 мандаринки порізати і додати до йогурту.
Вершки збити з пудрою (кількість пудри може бути за смаком). Желатин підігріти до 50-60° і ввести його в йогуртову масу (кімнатної температури), постійно мішаючи міксером. До йогурту (важливо щоб не навпаки) частинами ввести вершки на малих обертах міксера.
На шоколадний корж викласти частину крему, тоді зелений корж і знову крем, розрівняти і викласти метелики. Поставити в холодильник до застигання. Дістати з форми, розтопленим шоколадом намалювати вусики і крапочки. Розрізати на тістечка.
Рецепт і фото Наталі Іськів

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook