гарбузово-шоколадний кекс

Неймовірний гарбузово-шоколадний кекс з ароматом апельсина

Незвичайний рецепт ароматного гарбузово-шоколадного кексу, який пахне апельсином. Радимо приготувати і скуштувати щось новеньке до чаю та кави!

Дуже цікавий рецепт кексу – шоколадно-гарбузового з ароматом апельсина. Він вдається просто неймовірний на смак, запашний! А у розрізі який гарний! Неодмінно приготуйте цей незвичайний кекс. Продукти потрібні прості: лише скибка гарбуза, три яйця, трішки сметани та олії. Рецепт перевірений, від господині.

Гарбузово-шоколадний кекс з ароматом апельсина

  • Гарбузове тісто: 130 г гарбузового пюре, 1 яйце, 90 г цукру, 50 мл олії, цедра 1 апельсина, 1 ч. ложка розпушувача, 140 г борошна, ванілін, дрібка солі.
З’єднати яйце, гарбузове пюре та цукор, збити міксером, додати олію та сухі інгредієнти.
  • Шоколадне тісто: 70 г м’якого масла, 120 г цукру, 2 яйця, 50 мл сметани, 30 г какао, 130 г борошна, 1/2 ч. ложки розпушувача, 1/4 ч. ложки соди, дрібка солі.
Масло збити з цукром, по одному додати яйця, сметану та сухі інгредієнти.
Форму для кексу застелити пергаментом та викладати тісто ложкою, чергуючи шоколадне і гарбузове, легко перемішати шпажкою та випікати 50-60 хв при температурі 180 градусів. Охолодити, полити шоколадом та посипати горішками.
Рецепт і фото Галі Лилик

Радимо також приготувати інші кекси за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook