До вашої уваги дуже простий рецепт шоколадного кексу на варенні (джемі). Для його приготування жона використати малинове або будь-яке інше варення. Кекс вдається смачний, запашний, шоколадний, пухкий, з дуже ніжною структурою. Чудовий рецепт кексу від господині!
Шоколадний кекс на варенні (швидкий рецепт)
- Форма 30Х12 см.
- 4 яйця, 190 г цукру, 130 мл олії, 130 мл молока, 120 г малинового джему (або будь-якого іншого), 300 г борошна, 35 г какао, 1,5 ч. ложки розпушувача, 1/3 ч. ложки соди.
Яйця потрібно збити з цукром до пишної маси, додати олію, молоко, джем (можна брати будь-який, не лише малиновий). Усі сухі інгредієнти змішати, просіяти і все з’єднати. Тісто викласти у форму, застелену пергаментом, і випікати близько 60 хв при температурі 170 градусів.
Готовий охолоджений кекс полити шоколадом та посипати цукровою посипкою. Для шоколадної поливки 150 г шоколаду розтопити в мікрохвильовці по 30 секунд тричі, додати 3 ч. ложки олії, добре розмішати і полити кекс.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати іншу смачну випічку із додаванням варення:
- Рецепт медівника без меду – на варенні і кефірі
- Коврижка на варенні. Дуже простий, але вдалий рецепт! Три хвилини – і готово!