медівник без меду на варенні

Рецепт медівника без меду – на варенні і кефірі

Дуже смачний пиріг на кефірі і варенні зі старого записника, який легко печеться і завжди вдається. Рецепт мною вдосконалений і не раз випробуваний.

Медівник без меду

  • Форма для кексу – 26 см, об’єм склянки – 250 мл.
  • 1 скл. варення, 1 скл. кефіру (2-3 ст. ложки кефіру можна замінити на сметану), 2 яйця, 100 г цукру, 100 мл олії, 350 г борошна, 1 ч. ложка з чубком соди, 1 ст. ложка з чубком какао, 0,5 скл. горіхів, 0,5 скл. родзинок, 0,5 ч. ложки ванільного цукру, кориці, мускатного горіха. 
До варення додати соду і залишити на 5 хв. Тоді додати кефір, яйця, цукор, олію, какао, в кінці – борошно. Тісто, як густа сметана. Насамкінець додати горіхи і родзинки.
Я використала яблучне повидло, до якого додала 2-3 ложки чорної смородини, перетертої з цукром (для смаку і гарного кольору). Випікати при температурі 180 ОС 50-60 хв.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook