Торт “Руда білка” цікавий на смак і красивий у розрізі

У цьому торті чудово поєднуються три види коржів і два види крему. Смачно - не те слово! Якщо ви любите поєднання горіхів і вареного згущеного молока - цей рецепт саме для вас!

Торт “Руда білка”

Форма 45Х36 см (велика форма від духовки). Шоколадний корж: 3 яйця, 60 г цукру, дрібка солі, 0,5 ч. ложки розпушувача, 25 г какао, 50 г борошна. 

Яйця з цукром та дрібкою солі збиваємо до пишної білої маси. Додаємо попередньо просіяні борошно, какао та розпушувач. Розмазати по пергаменту. Випікати на деку від духовки приблизно 15 хв, розрізати навпіл.

Білково-горіховий корж: 10 білків, дрібка солі, 240 г цукрової пудри, 2 ст. ложки крохмалю, 300 г посічених горіхів.

Білки із цукровою пудрою та дрібкою солі збити до стійких піків, додати просіяний крохмаль, посічені горіхи, акуратно перемішати ложкою. Розмазати по пергаменту. Поставити у розігріту до 200 ОC духовку і відразу зменшити температуру до 180 ОC. Пекти 50-60 хв. Розрізати навпіл.

Жовтковий корж: 10 жовтків, 80 г цукру, дрібка солі, 1 ч. ложка ванільного цукру, 1 ст. ложка олії, 2 ст. ложки окропу, 80 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача. 

Жовтки і цукор збити до пишної маси. Олію змішати з окропом та додати до яєчної маси. Все разом збити міксером кілька секунд. Додати борошно та розпушувач. Випікати при 180 ОC приблизно 15 хв. Розрізати навпіл.

Яблучний шар: 600 г почищених яблук, 2 ст. ложки цукру, 1 п. апельсинового желе. 
Яблука потерти, стушкувати з цукром до м’якості (приблизно 5 хв). Вимкнути вогонь, перемішати з желе (порошком).
Крем: 300 г масла, 0,5 л вареного згущеного молока (мають бути однакової кімнатної температури). 
Масло збити до пишності, по ложці додати згущене молоко.
Зібрати торт: шоколадний корж, крем, горіховий корж, крем, жовтковий корж, яблучний шар, коржі і крем у зворотному порядку. Поставити на ніч у холодильник.
Рецепт Марії Михальченко (відео приготування можна переглянути тут). Пекла і фотографувала Юлія Якіб’юк

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook