пляцок "Надія"

Пляцок “Надія” з сирною і маковою начинкою

Простий у приготуванні, але дуже смачний пляцок з сирною та маковою начинкою. За нагоди, радимо приготувати!

Пляцок “Надія”

  • Тісто: 1 п. маргарину, 4 ст. ложки сметани, 3 жовтки, 1 скл. цукру, 500 г борошна, 1 ч. ложка амонію. 
  • Начинка 1: 1 кг сиру, 5 яєць, 200 г цукру, 2 ст. ложки масла.
  • Начинка 2: 1 скл. маку зварити і перемолоти, 150 г цукру, 2 жовтки, білки (збити в піну), 1 ст. ложка масла.
  • Крем: 300 г масла, 1 скл. цукрової пудри (або цукровий сироп: цукор і вода 2:1), 2-3 ст. ложки кави.

Замісити тісто, поділити на 2 частини. Викласти у форму, сформувати бортики. На кожне тісто покласти начинку.

Зібрати пляцок: корж із сирною начинкою, крем, корж із маковою начинкою (маком донизу, а тістом доверху).

Готувала і фотографувала Леся Льода

Радимо також приготувати інші пляцки з маком за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook