котлети

Котлети печені в духовці: такі ж смачні, але дієтичні

Котлети можуть бути не тільки смачними, а й корисними і навіть дієтичними. Але тільки за умови, якщо їх не смажити, а запікати.

Кожен з нас шукає способи зробити своє харчування не тільки смачним, але й корисним. І коли мова заходить про улюблені страви, такі як котлети, ми часто замислюємося, як зберегти їх неперевершений смак, зробивши їх при цьому більш дієтичними. Відповідь проста і лежить на поверхні: спекти котлети у духовці! Це не тільки зменшує кількість олії, яка використовується при смаженні, але й дозволяє котлетам зберегти їхню соковитість й аромат.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом котлет, запечених в духовці, які залишаються такими ж смачними, як і смажені, але при цьому значно корисніші. Готуються вони з курячого фаршу, з додаванням яйця, скибки білого хліба, замоченого в молоці, цибулі, часнику та панірувальних сухарів. Цей рецепт стане чудовим доповненням до вашого обіду або вечері і доведе, що здорове харчування може бути не лише корисним, але й надзвичайно смачним.

Котлети печені в духовці

  • 500 г фаршу (в мене курячий фарш), 1 яйце, 1 скибка білого хліба, замоченого в молоці, 0,5 цибулини, 2 зубці часнику, 1 ст. ложка панірувальних сухарів, сіль, перець.
Дрібно нарізати цибулю і додати до фаршу. Додати видавлений часник, яйце, скибку вимоченого хліба в молоці, панірувальні сухарі, сіль, перець і добренько перемішати. Формувати котлети змоченими у воді руками і класти на деко, застелене пергаментом і змащене олією. Запікати 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. Котлети не перевертаю нічим не панірувала, в духовці запікаються добре.
Рецепт і фото Богдани Крамар
Радимо також інші перевірені рецепти котлет:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook