Пляцок “П’яничка” із маком, кокосом і крекером у вині

Чому цей торт має таку дивну назву? Бо містить прошарки крекеру, просоченого вином. Дуже вдале доповнення до кокосово-макового і бісквітного коржів.

Пляцок “П’яничка”

Форма 25Х35см. Бісквіт: 5 яєць, 5 ст. ложок цукру, 5 ст. ложок борошна, 1 ст. ложка розпушувача. Тісто на 1 корж. Спекти 2 таких коржі.

Кокосово-маковий корж: 5 білків збити з 5 ст. ложками цукру до густої піни, додати 100 г сухого цілого маку і 2 п. (по 100 г) кокосової стружки. Пекти на пергаментному папері поки не зарум’яниться.

Крем: 5 жовтків, 5 ст. ложок борошна, 2 ст. ложки крохмалю, 1 скл. цукру, 0,5 л молока – заварити. Коли остигне, додати 300 г масла і збити.

Також: 1,5 п. крекеру і 200 мл вина.

Зібрати пляцок: бісквіт + крем + крекер коричневий, змочений у вині + крем + кокосово-макова паляниця + крем + крекер, замочений у вині + бісквіт. Зверху залити шоколадом.

Рецепт і фото Оксани Жидко Дмитровської

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook