пляцок-сирник-торт

Пляцок-сирник-торт: рецепт три в одному

Якщо ви вагаєтеся, що приготувати на свято - пляцок, сирник чи торт - є рішення! Цей рецепт вам стане у пригоді, адже в цьому десерті поєднуються всі три смакоти!

Пляцок-сирник-торт

Бісквіт

  • Форма 28 см.
  • Бісквіт: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна. 
5 жовтків збити із 1 скл. цукру до збільшення в об’ємі та розчинення цукру. Додати 1 скл.борошна, вимішати, а тоді додати 5 збитих до стійких піків білків та також легко вимішати круговими рухами зверху-вниз. Пекти при температурі 175-180 градусів до сухого сірника у формі, дно якої вистелено пергаментом. Пергамент змастити та присипати борошном. Дати бісквіту трохи охолонути у формі, а потім перекласти на решітку. Бісквіт можна пекти заздалегідь, охолодити, загорнути в харчову плівку і поставити на холод.

Сирник

  • Яблучно-сирний корж: 1 кг яблук, 1,5 кг домашнього сиру, 1,5 скл. цукру, 7 яєць, 1 лимон, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю, 200 г масла.
Змастити форму маслом чи маргарином, щедро присипати манкою (манною крупою) або сухарями. Викласти 1 кг чищених яблук, порізаних пластинками.
1,5 кг домашнього сиру перемолоти. 7 жовтків збити з 1,5 скл. цукру до пишності і додати до сиру. Крім цього додати 1 змелений лимон (можна і без нього або окремо потерти цедру та витиснути сік), 1 пачку ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю або пудингу, 200 г м’якого масла. Все вимішати. 7 білків збити до стійких піків та додати до сиру. Легко вимішати.
Сирну масу викласти поверх яблук і випікати 35-40 хв при температурі 170-175 градусів. Орієнтуйтеся на свою духовку. Оскільки корж виходить досить високим, то борти форми я наростила складеною вдвоє фольгою.
Готовий яблучний сирник залишити на деякий час вистигнути у формі, а потім злегка теплий перекласти на вистелену пергаментом дощечку. Ця частина пляцка може бути самостійною випічкою, бо після охолодження гарно тримає форму і гарно ріжеться.

Крем

  • Крем: 0,5 л молока, 3 ст. ложки манки, 1 скл. цукру, 200-250 г масла.
Закип’ятити 0,5 л молока і заварити манку з 3 повних ст. ложок крупи. Варити до загустіння, постійно помішуючи. Вкінці варіння додати 1 скл. цукру, дати трохи прокипіти. Манка трохи розрідне, але після охолодження знову загусне. 200-250 г масла збити міксером, поступово додаючи охолоджену манку. Збивати до пишності крему.
Зібрати пляцок-сирник-торт: бісквіт, крем, сирно-яблучний корж. Бісквіт вийшов висотою майже 4 см, але оскільки сирний корж досить важкий, то бісквіт під його вагою трохи просів. Сам готовий пляцок, після настоювання в холодильнику декілька годин, вийшов висотою понад 8 см. Зверху пляцок залити шоколадною помадкою.
Рецепт і фото Лесі Сенько

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook