Рулет із зефірним кремом. Ніжний, наче хмаринка!

Я маю дуже вдалий рецепт бісквітного рулету, який не треба скручувати після випікання. І якось спробувала його приготувати з не зі звичайним кремом, а зефірним. Вийшло надзвичайно смачно! Тепер роблю тільки так!

Рулет із зефірним кремом

Форма 26Х38 см. Тісто. 5 яєць, 1 скл. (200 мл) цукру, 5 ст. ложок води (кип’ятку), 1 скл. (200 мл) просіяного борошна, 1 п. розпушувача (18 г), 1 ст. ложка з чубком посипки для паски.

Тісто. З дрібкою солі збити білки до стійкості. Жовтки і 1 скл. (200 мл) цукру збити до білої маси. Додати 5 ст. ложок води (кип’ятку), збити, додати 1 скл. (200 мл) просіяного борошна, 1 п. розпушувача (18 г), збити швидко на найменших обертах.  Легенько ввести білки у тісто, вимішати лопаткою.

Застелити форму пергаментом (силіконізованим), влити тісто. Випікати при температурі 180 ОС приблизно 10-12 хв. Спечений і злегка охололий рулет перевернути на дошку, зняти пергамент. Корж не потрібно скручувати: тісто після охолодження дуже гнучке, гарно скручується і не ламається – перевірено багато разів! Крем-зефір можна викладати на злегка теплий корж (не треба чекати повного охолодження).

Такий рулет можна робити зі сметанним і сирно-сметанним кремом, додавати вишні тощо. Але рекомендую спробувати зробити із зефірним кремом – він дуже ніжний, гарно застигає, зверху прикраси чудово тримають форму, у теплі не пливе і взагалі не боїться високих температур.

Крем-зефір

250 мл варення (у мене малиновий сироп-варення без зернят), 1 білок, 8 г агар-агару, 270 г цукру, 130 г води. 

Поставити збивати варення з білком. Маса має стати пишною і побіліти. Тим часом цукор, воду та агар-агар змішати, поставити на вогонь. Варити до температури 110 ОС. Влити тонкою цівкою до збитого варення, весь час збиваючи на найбільших обертах. Збивати ще кілька хвилин, доки маса почне гуснути і на ній будуть залишатися сліди від віничків.

Накласти теплий крем у кондитерську торбинку й одразу викласти рівномірно на бісквіт (піде приблизно 2/3), згорнути у рулет, обгорнути харчовою плівкою, покласти у морозилку на 20 хв, щоб рулет схопився. Далі плівку зняти і прикрасити рештою крем-зефіру.

І цього ж крему можна робити звичайний зефір: викласти фігурно на силіконовий килимок і дати підсохнути. Припудрити цукровою пудрою і склеїти по дві половинки докупи.

Рецепт і фото Інни семенюк

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook