трубочки на сковороді

Хрумкі трубочки на сковороді (без вафельниці)! Рецепт – золото!

Якось потрапив мені на очі рецепт трубочок, які готуються на сковороді. Оскільки вафельниці не маю, спробувала приготувати. І скажу вам: це бомба! Можна начиняти кремом, але вони хрумкі і смачні і без нічого.

Усі люблять хрумкі трубочки, з кремом, вареним згущеним молоком або й навіть без начинки. Але більшість їх не може приготувати, бо нема вафельниці. Традиційно такі трубочки смажать на радянській електровафельниці. І якщо вам така у спадок не дісталася – то, на жаль, поласувати трубочками не вдасться. Але тепер все зміниться! Хрумкі трубочки можна приготувати на звичайній сковороді. Рецепт – золото!

Хрумкі трубочки на сковороді

  • 3 яйця, 100-150 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, дрібка солі, 100 г масла або маргарину, 200 г борошна.

Яйця з цукром, сіллю і ваніллю збити на найбільшій швидкості до пишної стійкої піни (5 хв). Додати холодне розтоплене масло або маргарин і молоко, збити на найменшій швидкості, додати борошно, збити на найменшій швидкості до однорідності. Тісто має бути трішки густіше, ніж на налисники.

Смажити на розігрітій сковороді без олії на найменшому вогні з одного боку 3-5 хв, з другого – 2 хв. Якщо посмажити швидко – не будуть хрумтіти.

Гарячими на дошці швидко скручувати в трубочку. Бо як захолонуть, стануть дуже крихкими. Начинити кремом – заварним, масляним або з вареним згущеним молоком.

Пекла і фотографувала Світлана Абрамчук.

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook