Сирні булочки
- 400 мл води, 2 ст. ложки цукру, 1,5 ч. ложки солі, 1 п. сухих дріжджів, 1 яйце, 50 г масла, 100 г. сиру (домашнього), 50 мл олії, 600-700 г борошна, спеції за вашим уподобанням (у мене базилік сушений, копчена солодка паприка і сушений часник – усього по 2 повні чайні ложки).
До теплої води додати цукор, дріжджі, 4 ст. ложки борошна, залишити на кілька хвилин.
Додати яйце, м’яке масло, сир (перетертий через сито), сіль та спеції. Борошно додавати поступово, тісто має бути м’яким і не забитим, вкінці додати олію, добре вимісити і залишити на 1 год.
Сформувати булочки (у мене вийшло 12 шт.), зверху присипати борошном, залишити на 15 хв, гострим ножем зробити надрізи. Випікати до готовності при 180 °C 20-25 хв.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати інші страви, які смакуватимуть до борщу:
- До борщу – пиріжки з капустою. Що може бути краще?
- Пампушки із часником на сковорідці. До борщу – супер!