пиріжки з капустою рецепт

До борщу – пиріжки з капустою. Що може бути краще?

Домашні пиріжки з капустою – одна з улюблених страв у багатьох сім'ях. Коли на кухні пахне пиріжками - вдома стає по-особливому затишно. А пиріжки з капустою до борщу - це смакота!

Пиріжки з капустою ідеально смакують до борщу. Якщо є пиріжки, про друге можна не хвилюватися. Тарілка борщу і один-два пиріжки – повноцінний обід або вечеря, їсти більше не захочеться: гарантовано!

А ще такі пиріжечки можна взяти у дорогу, з собою на роботу або доти дітям у школу замість бутерброда. Це ідеальний варіант для тих, хто не любить на перекус їсти солодкого. А це солоно, ситно і смачно.

Якщо хочете надати пиріжкам оригінального смаку, додайте до тушкованої капусти копчений чорнослив – і начинка набуде особливого аромату. А якщо наприкінці тушкування додати у капусту копчену шинку або бочок – вона набуде ситного м’ясного аромату. Такий пиріжок смакуватиме навіть примхливим чоловікам, які не надто полюбляють овочі.

Загалом рецепт тіста для пиріжків з капустою – універсальний. Начинку можна робити практично будь-яку, обираючи собі до смаку. А якщо у тісто додати більше цукру – то й солодкі пиріжки можна робити: з яблуками, варенням або іншою начинкою.

Пиріжки з капустою

  • 600 мл молока, 120 г масла, 1 ст. ложки цукру, приблизно 1 кг борошна + 100 г на припудрювання, 1 ч. ложка солі, 75 мл олії, 3 яйця, 50 г дріжджів. Начинка – тушкована капуста.

Дріжджі розвести в 100 мл теплого молока з 1 ст. ложки цукру, залишити до підняття шапочки. Борошно просіяти, додати решту теплого молока, яйця, сіль, цукор, олію, потім додати дріжджі, що підійшли, і замісити не туге тісто, воно повинно липнути до рук. Борошном тісто не треба забивати, краще коли виробляти пиріжки, припудрити трохи мукою.

Покласти тісто у чисту миску, змащену трохи олійкою, накрити рушничком і поставити у тепле місце (приблизно на 1 годину). Сформувати пиріжки, поставити на 20 хв, щоб підійшли. Випікати у розігрітій духовці до 180 ОС приблизно 35-45 хв до золотої скоринки. Коли пиріжки спеклися, верх можна змастити трошки олійкою. Пиріжків виходить багатенько, якщо вам забагато, можна зробити пів порції.

Рецепт і фото Оксани Полищук

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook